Gebruik een natuurlijke gezichtscrème

De potjes met gezichtscrème die je thuis hebt staan, zitten ongetwijfeld vol met ingrediënten die niet natuurlijk zijn. Als we afgaan op wat televisie en tijdschriften ons in reclames vertellen, krijgen we van elke dagcrème een gezonde jonge, strakke huid. Maar niets is minder waar: de gezichtscrèmes die wij dagelijks gebruiken bevatten elementen die helemaal niet zo goed voor onze huid zijn als in reclames wordt geclaimd. Helaas wordt de term ‘natuurlijk’ te pas en te onpas op producten gezet. Deze term is niet beschermd en mag dus overal opgezet worden: ook als het product stiekem maar één of twee natuurlijke ingrediënten heeft en verder alsnog uit synthetische bestanddelen bestaat. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een gezichtscrème die écht natuurlijk is, bijvoorbeeld een natuurlijke dagcrème van FeelingGoods.

Schadelijke stoffen in ‘gewone’ gezichtscrèmes

Maar hoe herken je zo’n gezichtscrème die eigenlijk niet zo natuurlijk is? In veel gezichtscrèmes – en dagcrèmes waarvan ze zeggen dat deze natuurlijk zijn – zitten veel slechte stoffen: bijvoorbeeld parabenen. Dit zijn conserveringsmiddelen die ervoor zorgen dat jouw gezichtscrème langer goed blijft en niet verkleurd, maar niet goed zijn voor onze huid. Verder zitten er in veel gezichtcrèmes minerale oliën en petroleumderivaten, die ervoor zorgen dat je huid weer zacht aanvoelt. Echter, deze stoffen verstoppen ook je huid, die niet meer goed kan ademen, waardoor afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Andere elementen die veel in gezichtscrèmes zitten en die je beter kunt vermijden, zijn: kunstmatige parfums, propyleenglycol en lanoline. Kunstmatige parfums laten de crèmes lekker ruiken, maar kunnen huiduitslag of een branderige, schilferige huid veroorzaken. Propyleenglycol zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoud, echter wanneer dit in een hoge dosering in de crème verwerkt is, zou het op den duur leverschade kunnen opleveren. Lanoline laat de crème mooi glanzen en voorkomt dat deze gaat schuimen, maar de keerzijde ervan is dat lanoline de kans op een allergische reactie verhoogd bij mensen met een gevoelige huid.

Een natuurlijke gezichtscrème is beter voor je huid

Het is aan te raden om een natuurlijke gezichtscrème te gebruiken die geen van de bovenstaande ingrediënten bevat. Zo weet je zeker dat je geen allergische reactie krijgt of onbewust andere schadelijke stoffen op je huid smeert en daarmee je huid beschadigt. Bij FeelingGoods hebben we gezichtscrèmes voor diverse soorten huidtypes en verschillende momenten van de dag die volledig bestaan uit natuurlijke ingrediënten:

  • Anti-aging gezichtscrème
  • Dagcrème hydraterend
  • Oogcrème
  • Nachtcrème herstellend
  • Gezichtscrème repair + uva
  • Gezichtsmasker hydraterend

De natuurlijke dagcrème van FeelingGoods bijvoorbeeld, is gemaakt op basis van biologische kruiden en plantenextracten en beschermt je huid de hele dag. Deze natuurlijke dagcrème bevat jojobaolie, aloë vera, rozenbottelolie, zoete amandelolie en een mix van fijne kruidenextracten waardoor de dagcrème ook een heerlijke zachte geur heeft.

Ik wil een natuurlijke gezichtscrème

Wil je meer weten over de natuurlijke gezichtscrèmes van FeelingGoods? Neem dan een kijkje op de website en bekijk het volledige aanbod van natuurlijke gezichtscrèmes en dagcrèmes. Wil je even lekker ontspannen? Dan kun je ook gebruikmaken van een heerlijk natuurlijk gezichtsmasker die voedend is voor je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *