Gespleten haarpunten

Veel mensen met (middel)lang haar kennen het wel: gespleten haarpunten. Dat staat niet bepaald mooi en de kapper knipt ze er gelukkig regelmatig weer af. Veel shampoo’s en conditioners zeggen gespleten haarpunten tegen te gaan, maar vaak blijft succes uit. Toch is er een aantal manieren hoe je die nare gespleten haarpunten voor een groot deel kunt voorkomen én genezen. Onder meer door natuurlijke haarproducten te gebruiken. FeelingGoods zet een paar tips voor je op een rij.

Geef je haar rust

Belangrijk is om niet te veel aan je haar te zitten, oftewel borstel of kam je haar niet te veel. En wanneer je dit wél wilt doen, gebruik dan een goeie borstel of een kam die zacht is. Met een harde borstel, of een borstel met van die pinnetjes aan het uiteinde, kan je haar gemakkelijk afbreken.

Het is beter is om je haar zo min mogelijk te belasten met producten: het beste is om je haar maximaal twee à drie keer per week te wassen. Vind je dit echt lastig? Probeer het dan te beperken tot om de dag: dat is echt gezonder voor je haar dan het elke dag te wassen. En als je het dan wast, breng de shampoo dan alleen boven in je haar aan om gespleten haarpunten tegen te gaan. Behandel de punten af en toe met een lekker haarmasker.

Natuurlijke haarproducten tegen gespleten punten

Als je je haar zo min mogelijk wilt belasten en het toch regelmatig wilt wassen, kun je beter kiezen voor natuurlijke haarproducten. Deze bevatten géén synthetische toevoegingen waardoor je haar beschadigd zou kunnen worden.
FeelingGoods heeft fijne, natuurlijke haarproducten in haar assortiment die heel mild zijn voor je haar.

Shampoo voor normaal haar
Perfect geschikt voor als je graag iedere dag je haar wast (of liever om de dag). Deze shampoo bevat geen schadelijke synthetische toevoegingen zoals sulfaat (SLS) en kan met haar vochtinbrengende en voedende werking elke dag gebruikt worden.

Shampoo voor droog haar
Geschikt voor beschadigd haar. Door haar biologische ingrediënten reinigt deze shampoo je haar op milde wijze en is niet schadelijk voor je haar, ook bij regelmatig gebruik.

Arganolie
Arganolie kun je gebruiken als een natuurlijke haarolie, in je haarpunten of als haarmasker een nachtje laten intrekken. Je haar wordt er heerlijk zacht van en het voorkomt klitten in je haar.

Haarzeep
Een biologische haarzeep die naast je haar ook de hoofdhuid gezond houdt en deze weer terug in balans kan brengen.

Ook kun je in de webshop van FeelingGoods een haarhanddoek van biokatoen kopen. Je knoopt deze handdoek gemakkelijk om je haar, bijvoorbeeld als je gaat douchen, zodat je haar niet nat wordt. Ook kun je bijvoorbeeld een masker op je gezicht aanbrengen of je gezicht reinigen, zonder dat je haar in de weg zit.

Webshop natuurlijke haarproducten

Wil je zelf graag ondervinden wat voor effect natuurlijke haarproducten hebben op je haar? Bezoek dan vandaag nog de FeelingGoods webshop en ontdek het zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *