Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant zonder aluminium | FeelingGoods

Omdat transpiratiegeur meestal niet zo lekker ruikt, gebruikt bijna iedereen een deodorant. Maar weet je eigenlijk wel wat een deodorant precies doet?

Functie van transpireren

Gemiddeld transpireert iemand tussen de 600 ml tot 1000 ml per dag. Door transpireren houdt je lichaam de lichaamstemperatuur op peil door warmte af te geven aan de lucht. Hiermee wordt voorkomen dat de lichaamstemperatuur te hoog wordt. Een andere functie van transpireren is dat het je huid beschermt tegen uitdroging.

Bij het transpireren komen er door afbraak van zweet bacteriën vrij die niet zo lekker ruiken van zichzelf. Vooral zweet dat al wat langer op je lichaam zit, kan heel onaangenaam ruiken.

Ingrediënten in deo’s

De meeste deo’s gebruiken bacterieremmende stoffen en/of parfumstoffen die de transpiratiegeur maskeren. Ook zijn er vaak enzymremmers toegevoegd die ervoor zorgen dat de omzetting van zweet in geurstoffen wordt afgeremd. Voor mensen die helemaal niet meer willen transpireren, zijn en er de zogenoemde antiperspirant deo’s op de markt.

Aluminum

In de antiperspirant deo’s zit een veelgebruikt ingrediënt: aluminium. Aluminium sluit de poriën van de huid als het ware af, zodat er geen zweet kan ontstaan. Alle gifstoffen blijven in je lichaam achter …

Kies voor een deo zonder aluminium

Omdat onze huid doorlaatbaar is voor allerlei stoffen, is het beter om te kiezen voor een deo waar geen aluminium in zit. Aluminium kan heel irriterend werken op je huid en onder meer jeuk en uitslag veroorzaken. Maar ook zijn er onderzoeken bekend die een verband zouden leggen met borstkanker en aluminium in deodorants. Dus beter is om dit ingrediënt te mijden en te kiezen voor een natuurlijke deodorant die de huid laat ademen maar wel de onaangename geurtjes maskeert.

Natuurlijke deodorant van FeelingGoods

Deze natuurlijke deoroller met biologische ingrediënten van FeelingGoods is aluminiumvrij, laat je huid ademen en voorkomt transpiratiegeur. De antibacteriële werking van de verschillende ingrediënten beschermt je optimaal en zo blijf je de hele dag fris. De verschillende oliën, zoals manukaolie, theeboomolie en citroengrasolie, en kruiden, zoals aloë vera, thijm en lavendel, zorgen ervoor dat de huid zacht blijft en geven een een subtiele, fijne geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *