Wie gebruikt er nog een echt stuk zeep?

Natuurlijke zeep | FeelingGoods.jpg

In de oudheid, de tijd van de Romeinen en de Grieken, gebruikte men uitsluitend olie om de huid te reinigen. Toch is zeep al meer dan 5000 jaar oud en het eerste stuk van klei en olie werd gevonden in Babylon. Tegenwoordig zit in de meeste zepen geen klei meer, maar olie is nog steeds een heel belangrijk ingrediënt van natuurlijke zeep.

Comeback

De meesten van ons zijn gewend om vloeibare zeep uit een flesje of pompje te gebruiken voor onder de douche of voor de handen. Maar sinds een paar jaar maakt de ouderwetse zeep weer een flinke comeback. Ik begrijp wel waarom.
Want wat is het heerlijk om zo’n echt stuk ambachtelijke zeep in je handen te houden en jezelf mee in te wrijven onder de douche! Bovendien staat het gezellig in je badkamer, zeker als je de zeep op een mooie zeepschaal legt. En wist je dat een stuk zeep heel zuinig is in gebruik?

Waarom kiezen voor een natuurlijke zeep?

In tegenstelling tot synthetische zepen waarbij je huid na gebruik vaak droog en trekkerig aanvoelt, zijn natuurlijke en biologische zepen veel minder agressief. Dat komt omdat er geen conserveermiddelen, alcohol of parfum worden gebruikt. Bovendien is aan een natuurlijke zeep meestal extra verzorgende olie toegevoegd om de huid als het ware een beschermlaagje te geven, waardoor deze soepel en zacht aanvoelt na het wassen.

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *