Toveryoga

Wereldvrede, de wens die iedere Miss World bovenaan haar lijstje heeft staan, in elk geval nadat ze verkozen is, lijkt niet te realiseren. Maar daar heb ik me niet door laten ontmoedigen. Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt en daarom leg ik hier even uit hoe een en ander soepeltjes te verwezenlijken is.

Het idee passeerde me toen ik tussen de yogakleding bij FeelingGoods stond.
Het kwam door de stofjes. Ach ach, wat zit en voelt dat toch heerlijk. Gemaakt van natuurlijke stoffen die zo zacht en mooi zijn, daar blijf je in, je wilt er niet meer uit. De kleding is gemaakt om, jawel, yoga te beoefenen. Of meer – blijf doorlezen. Ik dacht eerst, wat maakt het uit, in een ouwe jurk kan ik toch ook yoga doen? Maar daar kom ik op terug. Er worden veel bewegingen gemaakt die niet garanderen dat ik er nog netjes bijzit/sta/lig/hang als ik mezelf in een bepaalde positie manoeuvreer. En ik wil me niet druk hoeven maken over rondzwabberende of inkijkbevorderende kledij.

Yoga is al heel oud en je kunt het overal op loslaten. Daarom is er ook een boeiende variatie zoals oogyoga, dat kan in elke outfit. Zo zag ik eind juli Angela Merkel oogyoga doen terwijl ze samen met Mark Rutte de Bayreuther Festspiele bezocht. Ze heeft niet zoveel momenten waarop ze even kan ontspannen en dacht vast: ‘Laat ik het een en ander combineren.’ Maar het kan ook zijn dat de conversatie met Mark haar even teveel werd, want de bewegingen die je met oogyoga maakt, lijken verdacht veel op bewegingen die je maakt als het leven je even overspoelt.

Enfin, geen idee waarom ik daar weer aan dacht toen ik tussen de rekken met yogakleding stond, maar die gedachte flitste me naar een wereld waarin iedereen alleen maar yogakleding zou dragen. Dat doet wat met een mens en wellicht met wereldleiders in het bijzonder. Geen strakke maatpakken, geen mantelpakjes, maar zachte, comfortabele stoffen die een gevoel van flexibiliteit en welbehagen geven. Stropdassen, buikcorrigerende panty’s, weg ermee. En dan ook allemaal op van die matjes natuurlijk. Daar gaan ze, Trump als voorganger: de Adelaar, de Bevrijdende Houding, de Boog (kan niet altijd gespannen staan), de Intense Strekking van het Westen en als afsluiting de Puppy Pose met Twist die alle andere twisten achter zich laat. Wie weet worden er dan heel andere beslissingen genomen, waardoor je iets minder gaat twijfelen over de houdbaarheid van deze planeet in het algemeen en de mensheid in het bijzonder. Allemaal dankzij de yogagestuurde besluitvorming.

Ik ben verbaasd dat mijn idee nog niet eerder geopperd is. Blij ook, want het kan niet anders of ik word nu genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *