• Gratis verzending vanaf een bestelling van € 55,-
  • Natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Dierproefvrij, fairtrade, duurzaam
  • Met respect voor mens, dier en milieu
Gezicht
Feeling Goods / Gezicht

Scrubben, ook wel exfoliëren genoemd, is een cosmetische behandeling van de huid, waarbij de bovenste huidlaag wordt afgescrubt: afgestorven huidcellen worden verwijderd en een zachte, gladde huid komt tevoorschijn.

Na de behandeling voelt je huid heel zacht aan en ziet er fris en stralend uit. Als je je lichaam wilt scrubben, werk dan altijd van beneden naar boven toe in de richting van het hart. Dat stimuleert de bloedsomloop. Een scrubbehandeling mag je één tot maximaal drie keer per week herhalen.

Een positief neveneffectEen positief neveneffect van scrubben, is dat oppervlakkige rimpeltjes minder zichtbaar worden en pigmentstoringen van de huid verminderen of zelfs verdwijnen. Scrubben heeft ook een preventieve werking; rimpels en pigmentveranderingen zullen minder gemakkelijk ontstaan. OntharenAls je regelmatig je benen onthaart, is het aan te bevelen ook regelmatig je benen te scrubben. Je benen worden niet alleen heel zacht, maar ook haartjes die weer gaan groeien, groeien niet zo gemakkelijk in de huid terug.

Met scrubben kun je voorkomen dat er kleine ontstekingen ontstaan. Scrubmethoden. Er zijn verschillende soorten scrub die worden gebruikt om te scrubben. De chemische scrub (een behandeling bij de schoonheidsspecialiste), voor thuisgebruik een crèmescrub, een korreltjesscrub, een moussescrub, en je kunt je lichaam ook scrubben met een speciale scrubhandschoen. In grote lijnen is het resultaat bij elke methode hetzelfde: de bovenste huidlaag wordt afgescrubt waarmee de dode huidcellen worden verwijderd. Garra Rufa-behandeling voor je voeten Deze behandeling is speciaal voor je voeten.

Hierbij worden de afgestorven huidcellen door kleine visjes opgegeten. Verschillende schoonheidsinstituten bieden zo’n behandeling aan. Scrub voor je gezichtAls je je gezicht wilt scrubben, let dan goed op dat je een scrub gebruikt die niet te grofkorrelig is en waarvan de deeltjes niet te hard aan voelen. Dat zou je huid kunnen beschadigen. Gebruik een scrubcrème of een scrub die met water zacht vloeibaar wordt.

nl_NLDutch
nl_NLDutch