Over ons

Over Feeling Goods
Het begon met een scrub

Bedwelmende, bloemige geurenflarden kwamen me tegemoet. Ik speurde rond om te ontdekken waar het vandaan kwam. Een aardewerken bakje op de wastafel was de bron. Van dichtbij zag ik wat erin zat: een rulle mousse in zachte terra-tinten. Een houten lepeltje nodigde uit om een schepje te nemen. Niet om te proeven, want het bakje stond speciaal voor ons klaar in de badkamer van de Zuid-Franse B&B, waar we een nachtje op doorreis waren geland. Dus uitproberen maar! Onder de douche bleek het een superzachte scrub, heel verfijnd maar toch een échte scrub, de ideale combinatie van eigenschappen. Dit had ik nooit eerder ervaren bij een scrub. Ik was meteen verkocht!


De zachtste scrub

Ik nam de grootste pot die er was mee naar ons tijdelijke huis in een Spaans dorpje. Daar kregen we veel bezoek van vrienden uit Nederland. En de scrub … die stond steevast klaar voor onze gasten. Ik kon op een gegeven moment de verraste blikken als ze uit de badkamer kwamen al voorspellen. We zijn gewend aan ‘schuurpapier-achtige’ scrubs, waarvan de korrels ook nog eens vaak niet helemaal oplossen. Maar nu hoorde ik heel andere ervaringen: ‘Wat een verademing, zo zacht en verfrissend, ik kon er zelfs mijn gezicht mee scrubben.’ En: ‘Meestal krijg ik een geïrriteerde en droge huid na een scrubbehandeling, maar nu helemaal niet!’

Ik was dus niet de enige, iedereen was superenthousiast over de scrub. Als je deze scrub eenmaal hebt gebruikt, wil je geen andere meer!


Face & bodyscrub - Feeling Goods  

Feeling Goods: puur genieten

En ineens wist ik: hiervan wil ik meer mensen laten genieten. Maar hoe kreeg ik dat voor elkaar? Na veel gesprekken met dierbare vrienden en mijn partner kon ik er niet langer omheen; ik ging zelf aan het roer staan. Ik besloot deze unieke natuurlijke scrub te gaan verkopen en daar bleef het niet bij, het betekende ook de geboorte van mijn eigen verzorgingslijn. Dié kwaliteit, die puurheid van de scrub wilde ik ook in mijn dag- en nachtcrème, voetenbalsem, enzovoorts.

Wat ik zelf belangrijk vind bij verzorgingsproducten werd mijn maatstaf. Echt en eerlijk zijn mijn sleutelwoorden. Dit staat voor mij voor natuurlijke en biologische ingrediënten zonder onnodige toevoegingen, transparante productie en met aandacht en duurzaam gemaakt, liefst uit de eigen omgeving. Een redelijke prijs is voor mij vanzelfsprekend.

Feeling Goods was geboren. Een goed gevoel geven, bijdragen aan een fijnere kwaliteit van het leven, dat is mijn missie. Zorgvuldig geselecteerde verzorgingsproducten helpen daarbij. Ik ging op zoek naar een partij die precies paste bij mijn wensen en mij kon helpen. Natuurlijk lukte dat niet in een keer, het kostte ook tijd om me uitgebreid te verdiepen in welke producten wel en welke niet geschikt zijn. Er zijn al te veel ‘net niet goede’ producten op de markt, vind ik. Producten die misschien best wel lekker smeren of ruiken maar verder niets doen voor je huid. Uiteindelijk vond ik precies de partij die bij mij past en met wie ik mijn ideeën over een verzorgingslijn kon realiseren.


Zuiver en subtiel

De natuurlijke verzorgingsproducten van Feeling Goods zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, zuivere, hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Zo veel mogelijk op basis van biologische teelt. De subtiele, zachte geuren komen van extracten van etherische oliën van planten, kruiden en fruit.

Smalle weegbree-Feeling Goods


Echt en eerlijk

De producten doen écht iets voor je huid: verzachten, verzorgen, herstellen en verwennen. Dat is geen reclamepraatje, maar dat voel je – ik zeg het gewoon nog een keer –  écht.
De klanten weten het misschien niet, maar veel verzorgingsmerken zéggen wel dat ze natuurlijk en/of biologisch zijn, maar kunnen dat niet waarmaken. Ik wil dat de consument ons niet op onze blauwe ogen hoeft te geloven, maar zeker weet dat onze claims kloppen. Daarom is onze Feeling Goods-lijn gecertificeerd door Ecocontrol en Natural cosmetics.


Betaalbaar

Ik vind het belangrijk dat veel mensen van mijn producten kunnen genieten. Ik zorg ervoor dat de prijs zo laag mogelijk is, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Wat daarbij helpt is dat, op de face & bodyscrub na, alle producten van Feeling Goods in Nederland zijn gemaakt.


Gerestyled

Bij een goed gevoel geven hoort ook een mooi uiterlijk dat past bij de inhoud. Begin 2020 hebben we daarom onze lijn helemaal gerestyled met mooie nieuwe etiketten en kartonnen verpakkingen (met dank aan vormgever Marc Weikamp!).


Nu klopt het helemaal voor mij. Mijn droom, het plaatje dat ik mijn hoofd had toen ik besloot om ook anderen te laten genieten van mooie, fijne verzorgingsproducten, is nu werkelijkheid.

 Langzaamaan groeien we en we krijgen steeds vaker heel enthousiaste reacties. Mijn wens is dat zo veel mogelijk vrouwen en mannen de kans krijgen om onze producten uit te proberen en dat we in nog veel meer badkamers komen te staan.


Een warme groet,

Jacky de Goederen