Natuurlijke scrub

Natuurlijke scrub - Petipo de Patapo | FeelingGoods

Helaas beginnen veel vrouwen en mannen er alweer last van te krijgen: een droge huid door het koude weer. Waar in september de zon nog scheen alsof het zomer was, voelt het begin november alsof de winter graag van de ene op de andere dag zijn intrede maakt dit jaar. Ook onze huid krijgt onbewust een opdonder van deze temperatuurwisseling. Je krijgt door de plotselinge koude dagen gauw de neiging om de verwarming flink hoog te zetten. Of je draagt echt alleen nog maar lange, bedekkende kleding. Heb jij ook al een droge huid op je benen of elders gespot? Dan is het de hoogste tijd om je huid te verwennen met een natuurlijke scrub!

Wat doet een natuurlijke scrub?

Scrubben, ook wel exfoliëren, zorgt voor een zachtere huid. Een scrub is een crème of gel met kleine korreltjes. De werking ervan is te vergelijken met die van fijn schuurpapier. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen op je lichaam waardoor je huid schoon en glad wordt. Als je de dagelijkse vervuiling van de lucht en van make-up onvoldoende verwijdert, blijven er huidsmeer en dode huidcellen achter op de huid. Dat kan leiden tot de vorming van mee-eters en tot het eerder ontstaan van rimpels.En, dat willen we natuurlijk niet. Een body scrub is ook ideaal als je last hebt van back acne (puistjes op je rug) die ontstaan door zweten en als je lang haar hebt, door de vetten in het haar.

Vernieuwing van je huidcellen

Voor de zomermaanden was het vrij vanzelfsprekend dat we massaal onze huid scrubden. Op die manier krijg je een egale en mooie huid en werd je ook sneller bruin. Maar het is voor veel mensen minder voor de hand liggend om óók in de winter te blijven scrubben. En dat is heel belangrijk want juist in de winter droogt je huid sneller uit waardoor de oude huidcellen goed zichtbaar worden. (Twee)wekelijks scrubben zorgt voor een snellere vernieuwing van de huidcellen. Je versnelt de afschilfering van de hoorncellen met scrubben en je prikkelt de opperhuid in de diepte. Door te scrubben, verfijn je de huidstructuur, de vernieuwing van de huidcellen verloopt vlotter en als bonus klaart je gelaatskleur op! Lees hieronder welke natuurlijke body scrubs geschikt zijn.

Scrub voor lichaam en gezicht

Vaak zie je verschillende soorten scrubs voor je gezicht en lichaam. Op je gezicht is het verstandig om alleen een fijne scrub te gebruiken, terwijl je benen prima een grovere scrub zouden kunnen hebben. De huid op je lichaam is daar namelijk dikker en minder kwetsbaar. Petipo de Patapo, de natuurlijke scrub van FeelingGoods, kun je echter op je lichaam én je gezicht te gebruiken. Een fijne scrub voor je lichaam heeft hetzelfde effect als een grovere scrub, maar heeft het voordeel dat het minder gemakkelijk je huid beschadigt. Deze natuurlijke scrub heeft een basis van mais en kokosolie met een fijne, zachte geur en is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid. Petipo de Patapo heeft in Frankrijk verschillende prijzen gewonnen vanwege haar bijzondere eigenschappen. Een echt pareltje dus!

Wil je meer weten over de natuurlijke huidverzorgingsproducten of natuurlijke haarverzorging van FeelingGoods? Neem dan eens een kijkje in de webshop. Ervaar zelf wat natuurlijke verzorgingsproducten voor je kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *