Nijnagels, hoe voorkom je ze?

Van een van onze klanten ontvingen we de volgende review over onze body & handbalsem:
‘Het is de enige (hand)balsem die bij mij uitstekend helpt tegen stroopnagels/nijnagels op mijn vingers. Het is dus, naast een heel goede balsem, ook nog eens een goede helende balsem ’.

In de eerste plaats werden we weer heel erg blij van zo’n mooie review maar bedachten ons ook meteen dat we eigenlijk niet wisten wat nijnagels zijn. En we dachten, als wij het niet weten, dan weten jullie het misschien ook niet. Na wat onderzoek op internet kwamen we er al snel achter dat veel mensen er regelmatig last van hebben.

Wat is een nijnagel?

Een nijnagel wordt ook wel een bijnagel genoemd omdat het eruit ziet als een extra stukje nagel dat aan de zijkant van je vinger of teen groeit. Het is geen extra stukje nagel maar een stukje huid dat is ingescheurd aan een of beide kanten van de nagel.

Hoe ontstaat een nijnagel?

Een nijnagel ontstaat als de huid van je handen of voeten heel droog is en daardoor inscheurt. De verharde huid kan dan gaan uitsteken waardoor het ‘rafelig’ aanvoelt.

Wat moet je doen?

Het beste is om met een klein schaartje het stukje huid voorzichtig weg te knippen. Daarna verzorg je de  nagelriemen met een olie of een balsem. Als je naar een pedicure of manicure gaat dan zal deze de nijnagel ook nog gladfrezen zodat de huid niet meer kan afscheuren.

Tips:

– Probeer altijd een infectie te voorkomen en bijt het harde stukje huid er nooit af maar knip het eraf met een schaartje.
– Neem af en toe een voetenbadje met soda, dat ontsmet de huid.
– Verzorg je handen en voeten regelmatig met een hydraterende crème.
– Neem om je handen en voeten extra te verwennen, eens een hand- en voetenmasker waardoor de huid heel zacht wordt.