• Gratis verzending vanaf een bestelling van € 55,-
  • Natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Dierproefvrij, fairtrade, duurzaam
  • Met respect voor mens, dier en milieu
Scrubben tegen puistjes
Feeling Goods / Scrubben tegen puistjes

Scrubben tegen puistjes

Als je één of twee keer in de week je gezicht gaat scrubben tegen puistjes, kan dat heel effectief zijn ter voorkoming van puistjes. Hier lees je wat scrubben is en hoe je het best scrubt.

Scrubben tegen puistjes - FeelingGoods

Was doet scrubben eigenlijk?

Scrubben of peelen is een behandeling waarmee je je bovenste huidlaag verwijdert. Hiermee verdwijnen meteen ook alle dode huidcellen en wordt je huid heel glad en zacht. Je kunt scrubben met een scrub waarin fijne of grove korreltjes zijn verwerkt of gewoon met een speciale ruwe handschoen van bijvoorbeeld Sisal.

Hoe kan scrubben puistjes voorkomen?

Als je regelmatig last hebt van puistjes is het heel belangrijk om je huid goed schoon te houden. Door je gezicht regelmatig te scrubben, reinig je je poriën in de diepte. Op een schone huid ontstaan minder gemakkelijk puistjes dan op een huid waar veel bacteriën zitten.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt en vaak last hebt van puistjes moet je zorgen dat je voorzichtig met je huid omgaat. Te veel scrubben tegen puistjes is dan ook niet verstandig.

Hoe vaak moet ik scrubben?

Aan te raden is om één tot drie keer per week je huid voorzichtig te scrubben met een zachte scrub die fijne korreltjes heeft.
Door je huid te scrubben, stimuleer je ook de doorbloeding en de (cel)vernieuwing van je huid en dat werkt weer positief op (tegen) je puistjes.

Petipo de Patapo

De meeste scrubs die je in de winkel vindt, zijn voor je lichaam gemaakt en die scrubs zijn zo grofkorrelig dat ze ongeschikt zijn voor je gezicht. Dus ga op zoek naar een scrub die fijnkorrelig is en geschikt is voor een gevoelige huid.
Petipo de Patapo, bijvoorbeeld,  een scrub op basis van mais, is heel zacht en fijnkorrelig en daarom mag je die zowel op je gezicht als op je lichaam gebruiken.

Weet je hoe je moet scrubben?

Belangrijk is dat je bij het scrubben tegen puistjes de volgende stappen volgt.

Reinigen

Reinig eerst je gezicht met een reinigingsmelk of een reinigingslotion. Maak dan je gezicht vochtig met lauw water.

Cirkelende beweging

Neem een beetje scrub in je hand en wrijf die op je gezicht. Maak met je wijsvinger en middelvinger voorzichtig een cirkelende beweging over je huid en duw vooral niet al te hard op je huid.

Laat je puistjes links liggen

Als je al puistjes in je gezicht hebt, laat deze dan links liggen. Ga er met de scrub omheen, anders is de kans aanwezig dat je ze stukmaakt, waardoor er littekens kunnen ontstaan.

Scrub verwijderen

Als je klaar bent, kun je de scrub voorzichtig verwijderen met een nat washandje. Dep je gezicht na met koud water, droog je voorzichtig af met een handdoek en verzorg je huid met een dag- of nachtcrème.

Je zult merken dat als je je gezicht regelmatig scrubt, je minder puistjes zult krijgen.

 

nl_NLDutch
nl_NLDutch