Thuis-facial in zes simpele stappen

Nu we niet meer naar de schoonheidsspecialiste kunnen voor onze periodieke gezichtsbehandeling is het superfijn om je huid regelmatig een thuisfacial te geven.
Kijk met ons mee hoe je dat aanpakt met de producten die je in huis hebt.

Een thuis-facial bestaat uit een aantal stappen die we hieronder verder uitleggen.

1. Je gezicht reinigen

Gebruik een haarhanddoek om je haar uit je gezicht te halen. Niks is vervelender dan je haren onder de scrub of crème …
Verwijder eerst je make-up met een milde gezichtsreiniger; een gezichtsreinigingsgel en/of een reinigingsmilk. Als je kiest voor de reinigingsgel gebruik dan geen koud of heel heet water maar zorg dat het water lauwwarm aanvoelt. Dat vindt jouw gezichtshuid het prettigst!

2. Gebruik een scrub

Het is heel goed om regelmatig de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen. Gebruik voor je gezicht altijd een milde, zachte scrub met fijne korreltjes die je in een masserende beweging opbrengt. Pas op met de huid onder je ogen. Laat die vrij en scrub daar niet want daar is de huid erg dun en kwetsbaar.
Als je klaar bent met scrubben zorg dan dat je de scrub met een zacht gezichtsdoekje of washandje met flink wat lauwwarm water verwijdert. Gebruik daarna een toner – lotion om de laatste restjes van je gezicht te verwijderen. En dep je gezicht droog.

3. Epileer je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen epileer je het best als je huid schoon is, zodat er geen bacteriën in de kleine poriën van de huid kunnen doordringen en er mogelijk kleine ontstekinkjes kunnen ontstaan. Als je klaar bent met epileren gebruik dan een desinfecterende lotion met een biologisch wattenschijfje om je huid goed te desinfecteren. Zo’n biologisch wattenschijfje kun je wassen en meerdere malen gebruiken – heel milieuvriendelijk.

4. Masseer je gezicht

Het is heel rustgevend en superfijn voor je huid om jezelf een gezichtsmassage te geven. Hiermee stimuleer je de doorbloeding van de huid waardoor de huid beter in staat is afvalstoffen af te voeren en je gezicht gaat er gezonder en stralender uitzien.

Hoe doe je dat?

Masseer je huid met je wijs en middelvinger zachtjes met kleine ronddraaiende bewegingen. Begin bovenaan bij je voorhoofd, ga dan naar de wenkbrauwen, de slapen, de wangen en de neus, de kaken, je kin en de lippen. Neem de bovenkant van je hals nog even mee en als je dat doet, strek je hals dan uit.

5. Gebruik een facemask

Als je dat lekker vindt kun je een (afsluitend) facemasker gebruiken. Na het opbrengen kun je een minuut of toen op bed gaan liggen voor de ultieme ontspanning. Zit je in bad? Gebruik dan een zacht badkussentje om je hoofd te ondersteunen. Doe je ogen dicht en relax …

Heb je een gemengde, normale of vettere huid?
Dan kun je een afsluitend masker van bijvoorbeeld witte klei gebruiken. Je bloedsomloop wordt hiermee extra gestimuleerd en je huid zal zijdezacht aanvoelen als je het masker na een minuut of 10 tot 15 verwijdert.

Heb je een wat drogere huid?

Gebruik dan een zacht hydraterend masker dat je een halfuurtje laat intrekken en dan met een wasbaar wattenschijfje verwijdert. Sommige maskers zijn ook geschikt om mee te gaan slapen, zoals het sleepover masker van Feeling Goods. ’s Ochtends heb je een zijdezachte huid als je wakker wordt!

6. Sluit af met een verzorgende crème

Je thuis-facial sluit je altijd af met een verzorgende crème die bij jouw huidtype past. Dat kan een vochtinbrengende crème zijn voor de wat rijpere en/of drogere huid, een crème voor een gevoelige huid of een dag & nachtcrème voor de normale en gemengde huidtypen.

Zo’n thuis-facial gaan we vaker doen toch?

Doe jij ook weleens een thuis-facial? Wij zijn benieuwd naar jouw tips!