10 Tips voor een gezonde huid

In de loop der jaren zul je steeds duidelijker merken hoe belangrijk een goede verzorging van je huid is. Vooral de huid van je gezicht, want die is voor iedereen zichtbaar.

Je huid weerspiegelt je gezondheidstoestand

Of je huid er mooi uitziet, hangt van veel factoren af. Slechte voeding, maar ook te veel zon, roken, te weinig slaap, stress, enzovoort, doen je huid geen goed en kunnen ervoor zorgen dat je er grauw uitziet en dat er eerder rimpels gaan ontstaan.

Een gezonde huid is voor iedereen belangrijk

Hoe kun je ervoor zorgen dat je huid in een zo goed mogelijke toestand blijft?

10 Tips van Feeling Goods voor een gezonde huid

  1. Drink voldoende water, kruidenthee of vruchtensap, zodat je lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen. Drink elke dag minstens twee liter.
  2. Zorg voor voldoende slaap. Door genoeg te slapen, krijgt de huid de tijd om zich te herstellen. Voldoende slaap is zeven tot acht uur per nacht.
  3. Rook niet. Door de stoffen in de sigaret veroudert je huid veel sneller en krijg je een grauw uiterlijk waarin gemakkelijker rimpels kunnen ontstaan.
  4. Bescherm jezelf tegen te veel zonlicht. Neem nooit een zonnebad op het heetst van de dag als de zon het hoogst staat. Gebruik bij het zonnebaden altijd een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Bescherm je gezicht met een hoed. Gebruik na een zonnebad een crème die je huid goed verzorgt. Dat kan een balsem, bodylotion of huidolie zijn.
  5. Eet veel verse producten. Vooral fruit en groente met vitamine C en antioxidanten zijn goed voor je huid en laten die stralen. Eet niet te veel zout voedsel; zout houdt vocht vast en hierdoor kan je huid er opgezwollen uitzien.
  6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht. Minimaal een halfuur matig intensief bewegen per dag stimuleert de doorbloeding van de huid.
  7. Douch niet te lang en te heet, dat tast de natuurlijke beschermlaag van je huid aan. Spoel je huid na het douchen af met koud water. Dat stimuleert de doorbloeding en de huidporiën zullen hierdoor sluiten. Je huid voelt fris en energiek aan.
  8. Gebruik twee- tot driemaal per week een milde scrub voor je lichaam en gezicht. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding van je huid. Je huid voelt na het scrubben heel zacht en glad aan.
  9. Gebruik elke dag een beschermende dag- en nachtcrème voor je gezicht.
  10. En als laatste en misschien wel belangrijkste tip: zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress. Lach veel! Mensen die veel lachen, worden ouder, zien er vrolijker uit en zijn vooral gelukkiger!