Massage voor je gezicht in 5 minuten

Met een gezichtsmassage verbeter je de bloedcirculatie in het bindweefsel van je huid. Hierdoor krijgt de huid meer zuurstof en voeding. Dat zorgt ervoor dat er meer collageen wordt aangemaakt en dat vertraagt de huidveroudering.

Hoe je je gezicht in ongeveer vijf minuten masseert, leggen we je hier stap voor stap uit.

1. Start met het maken van cirkeltjes op je voorhoofd met de vingertoppen van de wijs-, ring- en middelvinger van beide handen. Cirkel van het midden van het voorhoofd naar de zijkanten toe.

2. Beweeg langzaam richting je slapen, de jukbeenderen en de wangen. Daarna cirkel je via de kaaklijn naar je kin. Doe je ogen nu dicht, herhaal deze stappen en begin weer in het midden van je voorhoofd. Cirkel met je vingers langzaam weer naar beneden naar je kin.

3. Concentreer je nu op je slapen. Maak daar rustige, langzame cirkelende bewegingen met de klok mee en tegen de klok in. Daarna beweeg je je vingers naar je jukbeenderen; daar hou je vaak veel spanning vast. Draai hier ook zachtjes beide kanten op.

4. Gebruik nu alleen je wijsvinger en beweeg die langzaam van het begin van je wenkbrauw naar het einde. Herhaal dit een paar keer. Knijp hierna zachtjes kneepjes in je wenkbrauw en ga weer de hele wenkbrauw af. Herhaal dit een paar keer.

5. Masseer nogmaals de slapen met de drie vingers beide kanten op. Daarna masseer je weer je kaak in beide richtingen.

6. Draai dan kleine cirkeltjes op je wangen in beide richtingen met de onderkant van je hand (dus niet met je vingers). Hierdoor geef je wat meer druk op een groter gebied.

7. Tik daarna zachtjes met je vingers op je gezicht. Ga je hele gezicht af van boven naar beneden en weer terug. Tik ook zachtjes op je schedel tot aan je kruin en de achterkant van je hoofd.

8. Masseer je hoofdhuid in langzame bewegingen. Ga met je duimen langs de schedelrand en maak er langzaam kleine rondjes.

9. Als laatste strijk je met beide handen over je gezicht vanaf je kin naar boven. Herhaal dit een aantal keer.

10. Wrijf je handen warm en leg ze op je gesloten ogen, adem een keer diep in en uit.

Ben je nu ontspannen? Dan heb je het goed gedaan. Doe dit gerust elke ochtend vlak na het wakker worden en/of ’s avonds voor het slapen gaan. Het zal je huid goed doen!