Hoe kan ik zelf scrub maken?

Als je je lichaam wilt scrubben, oftewel wilt ontdoen van de dode huidcellen voor een zachte en gave huid, dan is er een ruime keus aan scrubs in de winkels. Maar soms is het ook leuk om eens lekker te experimenteren met ingrediënten die je gewoon in je eigen keukenkastje hebt staan.
Hieronder staan twee scrubs die gemakkelijk te maken zijn, maar wel kort houdbaar zijn.
Let op: ze zijn alleen geschikt voor het lichaam en dus niet voor je gezicht!

Scrub-feelingGoods

Twee voorbeelden van zelfgemaakte scrubs op basis van natuurlijke ingrediënten.

Scrub van olie en suiker voor het lichaam

Ingrediënten:
–           klein beetje olie naar keuze;
–           10 druppels etherische olie;
–           twee eetlepels suiker.

Bevochtig de suiker met een beetje olie. Als etherische olie kun je bijvoorbeeld arganolie gebruiken. Ga onder de douche en maak je lichaam nat. Breng dan wat scrub op je lichaam aan en wrijf het langzaam over je huid. Spoel af met water.

Scrub met zemelen en yoghurt

Ingrediënten:
–           twee eetlepels tarwezemelen;
–           klein beetje yoghurt;
–           een paar druppels olie naar keuze.

Vermeng de ingrediënten. Ga onder de douche en maak je huid nat. Breng de scrub al masserend aan op je huid. Spoel af met water.

Kant-en-klare scrub voor lichaam en gezicht

Zoek je een heerlijke kant-en-klare scrub of een mooi cadeau voor een vriend of vriendin? Probeer dan de natuurlijke face & body scrub van Feeling Goods eens.

Deze scrub bestaat uit pure en natuurlijke ingrediënten op basis van mais, met de geur van katoenbloemen, en is geschikt voor het hele lichaam, dus ook voor het gezicht. Door de fijne structuur blijven er geen korreltjes achter op de huid. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een heerlijk zacht geurende, frisse en zijdezachte huid!

Bewaren

Bewaren