Waarom is een natuurlijke scrub beter voor je?

Natuurlijke scrub | FeelingGoods

Als je in een drogist komt om verzorgingsproducten te kopen, is het vaak lastig kiezen. Er is gewoon teveel te koop. Dat geldt zeker ook voor scrubs, die je in allerlei soorten en kleurtjes kunt krijgen. Er zijn scrubs die alleen geschikt zijn voor het lichaam of juist alleen voor het gezicht of beide. Er zijn scrubs voor de vette huid, maar er zijn ook speciale scrubs voor de droge of gevoelige huid. Keuze genoeg, maar zijn deze producten eigenlijk wel goed voor onze huid? Sommige zijn dat zeker niet. De synthetische, dus niet natuurlijke scrubs, zitten namelijk vol met ongezonde toevoegingen. Deze worden als het ware als een spons door je huid opgenomen.

Natuurlijke scrub versus synthetische scrub

Het is natuurlijk heerlijk – en hard nodig – om (minstens) een (of twee) keer in de week je lichaam en gezicht eens even goed te scrubben. Door een goede scrubbeurt worden alle dode huidcellen verwijderd en als resultaat krijg je een superzacht en gladde huid.

Het beste is om te scrubben met een product dat geen agressieve bestanddelen bevat. Let daarom bij het kopen van een scrub op dat je kiest voor een natuurlijke scrub, waar geen ingrediënten in zitten zoals minerale oliën (paraffinum liquidum) of parabenen. Als je op zoek gaat naar een natuurlijke scrub of ander huidverzorgingsproduct raad ik je aan om in je achterhoofd te houden dat je kiest voor producten die je in principe ook zou kunnen eten. Natuurlijker dan dat kun je het namelijk niet hebben.

Biologisch afbreekbaar

In veel scrubs die niet op natuurlijke basis zijn samengesteld, bevinden zich heel kleine plastic bolletjes, die een schuurfunctie vervullen; hiermee worden de afgestorven huidcellen verwijderd. Deze kunststof bolletjes kun je herkennen op de verpakking met de namen: Polyethyleen (PE), Polypropyleen (PP) of Polyethyleen terephtalaat (PET).

De kleine plastic bolletjes die zich in de scrub bevinden, worden door het doucheputje weggespoeld en komen uiteindelijk in de zee terecht. De bolletjes worden door vissen als voedsel gezien en opgegeten. Omdat kunststof de eigenschap heeft giftige stoffen aan zich te binden, is er inmiddels onderzoek gestart om te bekijken wat de uitwerking is op onze voedselketen. Je kunt je vast wel voorstellen dat de gevolgen niet goed zijn voor mens, dier en milieu.

Daarom raad ik je aan een scrub te kiezen op natuurlijke basis, die ingrediënten bevat die uit de natuur komen en die ook weer door de natuur afgebroken kunnen worden.

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *