Onze oogcrème ‘in the picture’

Graag geven we jou wat meer achtergrondinfo over een onderbelicht product in ons assortiment: de oogcrème. Met deze informatie begrijp je beter hoe de verschillende ingrediënten werken en wat de oogcrème voor jouw huid kan doen.

Oogcrème is een heel fijn bijproduct voor de dagelijkse verzorging van het gezicht. Helaas wordt oogcrème vaak beschouwd als een overbodige luxe en de meerwaarde ervan niet voldoende belicht. Daarom hier wat meer uitleg over dit geweldige product.

Waarom oogcrème gebruiken?

De verzorging die je op de rest van je gezicht gebruikt is in principe ook geschikt voor de huid onder de ogen. Het is wel zo dat de huid rondom je ogen dunner en gevoeliger is dan de huid van de rest van je gezicht. Er wordt minder talg aangemaakt in de dunne huid, waardoor de huid slapper kan worden. Hierdoor kunnen ook eerder droogtelijntjes of fijne rimpeltjes ontstaan. Naarmate je ouder wordt, worden ook de spiertjes rondom je oog slapper en de rimpeltjes steeds meer zichtbaar. Je kunt er dan voor kiezen om wat extra’s te doen door een oogcrème of een hydraterend serum rond je ogen aan te brengen.

Waar moet je precies oogcrème smeren?

Onder je ogen voel je je jukbeenderen. Je smeert de oogcrème vanaf de bovenrand van het jukbeen tot aan de onderste wimperrand.
Oogcrème-Feeling Goods

De oogcrème van Feeling Goods

Algin, een plantje uit de zee is een van de belangrijke ingrediënten in onze oogcrème. Het heeft een verstevigend effect op de huid, waardoor ook fijne lijntjes minder zichtbaar worden.
Algin-Feeling Goods

De biologische avocado-olie, jojoba-olie, wilde rozenolie en de aloë vera zorgen voor zachtheid, en souplesse en voorkomen uitdroging van de huid.  De oogcrème is geschikt voor alle huidtypen en ook speciaal voor een gevoelige huid.

Hoeveel heb je ervan nodig?

Je hebt er maar heel weinig van nodig (een erwtje op je pink) en breng de crème in kleine stipjes aan aan de onderkant van je oog. Smeer of klop de crème dan in rond het oog. Let op met aanbrengen, doe dat altijd heel voorzichtig zonder teveel druk uit te oefenen.
Stipjes oogcrème-Feeling Goods

Andere belangrijke ingrediënten in onze oogcrème

Avocado olie bevat veel onverzadigde vetzuren en vitamines. Voorkomt uitdroging en schraalheid van de huid. SPF 7.
Avocado-olie-Feeling Goods

Wilde rozenbottelolie maakt rimpeltjes en fijne lijntjes minder zichtbaar. Werkt hydraterend.
Rozenbottelolie-Feeling Goods

Sheaboter is vochtinbrengend en genezend. Beschermd tegen uitdrogen. Zeer huidvetverwant. Verzacht rimpeltjes en fijne lijntjes en maakt de huid zacht en soepel. Spf 8.
Sheaboter-Feeling Goods

Calendulaolie heeft een genezende werking, is ontsmettend, ontstekingsremmend en verwijdert de overtollige hoornlaag, verzacht de huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.
Calendula-Feeling Goods

Jojoba olie  is hydraterend en verzorgend, ontstekingsremmend, herstelt littekens. Antirimpel, vochtinbrengend, maakt de huid zacht en glad, reguleert de talgafgifte. SPf 4.
Jojobaolie-Feeling Goods

Aloe vera werkt hydraterend, kalmerend en ontstekingsremmend voor de huid. Bevordert herstel van aangedane huid, verzachtend en kalmeert jeuk.
Aloe-vera-Feeling Goods

Wat kun je verwachten bij dagelijks gebruik van de oogcrème van Feeling Goods?


De oogcrème hydrateert de huid onder ogen, vermindert wallen en fijne lijntjes en heeft een verstevigend effect.
Wil je meer weten, bezoek dan onze website