• Gratis verzending vanaf een bestelling van € 55,-
  • Natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Dierproefvrij, fairtrade, duurzaam
  • Met respect voor mens, dier en milieu
Wat is scrubben?
Feeling Goods / Wat is scrubben?

Wat is scrubben?

Scrubben, ook wel exfoliëren genoemd, is een cosmetische behandeling van de huid, waarbij de bovenste huidlaag wordt afgescrubt: afgestorven huidcellen worden verwijderd en een zachte, gladde huid komt tevoorschijn. Na de behandeling voelt je huid heel zacht aan en ziet er fris en stralend uit.

Als je je lichaam wilt scrubben, werk dan altijd van beneden naar boven toe in de richting van het hart. Dat stimuleert de bloedsomloop. Een scrubbehandeling mag je één tot maximaal drie keer per week herhalen.

Een positief neveneffect

Een positief neveneffect van scrubben, is dat oppervlakkige rimpeltjes minder zichtbaar worden en pigmentstoringen van de huid verminderen of zelfs verdwijnen. Scrubben heeft ook een preventieve werking; rimpels en pigmentveranderingen zullen minder gemakkelijk ontstaan.

Ontharen

Als je regelmatig je benen onthaart, is het aan te bevelen ook regelmatig je benen te scrubben. Je benen worden niet alleen heel zacht, maar ook haartjes die weer gaan groeien, groeien niet zo gemakkelijk in de huid terug. Met scrubben kun je voorkomen dat er kleine ontstekingen ontstaan.

Scrubmethoden

Er zijn verschillende soorten scrub die worden gebruikt om te scrubben. De chemische scrub (een behandeling bij de schoonheidsspecialiste), voor thuisgebruik een crèmescrub, een korreltjesscrub, een moussescrub, en je kunt je lichaam ook scrubben met een speciale scrubhandschoen.

In grote lijnen is het resultaat bij elke methode hetzelfde: de bovenste huidlaag wordt afgescrubt waarmee de dode huidcellen worden verwijderd.

Garra Rufa-behandeling voor je voeten

Deze behandeling is speciaal voor je voeten. Hierbij worden de afgestorven huidcellen door kleine visjes opgegeten. Verschillende schoonheidsinstituten bieden zo’n behandeling aan.

Scrub voor je gezicht

Als je je gezicht wilt scrubben, let dan goed op dat je een scrub gebruikt die niet te grofkorrelig is en waarvan de deeltjes niet te hard aan voelen. Dat zou je huid kunnen beschadigen. Gebruik een scrubcrème of een scrub die met water zacht vloeibaar wordt.

Scrubben | Feeling Goods

Waarom een scrub op natuurlijke basis?

Er zijn heel veel verschillende soorten scrubs op de markt. Deze zijn op natuurlijke of op chemische basis samengesteld.
In veel scrubs die niet op natuurlijke basis zijn samengesteld, bevinden zich heel kleine plastic bolletjes, die een schuurfunctie vervullen; hiermee worden de afgestorven huidcellen verwijderd. Deze kunststof bolletjes kun je herkennen op de verpakking met de namen: Polyethyleen (PE), Polypropyleen (PP) of Polyethyleen terephtalaat (PET).

Plastic bolletjes in de zee

De kleine plastic bolletjes die zich in de scrub bevinden, worden door het doucheputje weggespoeld en komen uiteindelijk in de zee terecht. De bolletjes worden door vissen als voedsel gezien en opgegeten. Omdat kunststof de eigenschap heeft giftige stoffen aan zich te binden, is er inmiddels onderzoek gestart om te bekijken wat de uitwerking is op onze voedselketen. Je kunt je vast wel voorstellen dat de gevolgen niet goed zijn voor mens, dier en milieu.

Daarom raden wij iedereen aan een scrub te kiezen op natuurlijke basis, die ingrediënten bevat die uit de natuur komen en die ook weer door de natuur afgebroken kunnen worden.

 

nl_NLDutch
nl_NLDutch