Wat is scrubben?

Scrubben, ook wel exfoliëren genoemd, is een cosmetische behandeling van de huid, waarbij je de afgestorven huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderd waardoor er een zachte, gladde huid tevoorschijn komt.

Na de behandeling voelt je huid heel zacht aan en ziet er fris en stralend uit. Als je je lichaam wilt scrubben, werk dan altijd van beneden naar boven toe in de richting van het hart. Dat stimuleert de bloedsomloop. Een scrubbehandeling mag je één tot maximaal drie keer per week herhalen.

Een positief neveneffect

Een positief neveneffect van scrubben is dat oppervlakkige rimpeltjes minder zichtbaar worden en pigmentstoringen van de huid verminderen of zelfs verdwijnen. Scrubben heeft ook een preventieve werking; rimpels en pigmentveranderingen zullen minder gemakkelijk ontstaan.

Ontharen

Als je regelmatig je benen onthaart, is het aan te bevelen ook regelmatig je benen te scrubben. Je benen worden niet alleen heel zacht, maar ook haartjes die weer gaan groeien, groeien niet zo gemakkelijk in de huid terug. Met scrubben kun je voorkomen dat er kleine ontstekingen ontstaan.

Scrubmethoden

Er zijn verschillende soorten scrub die worden gebruikt om te scrubben. De chemische scrub (bij de schoonheidsspecialiste), een crèmescrub, een korreltjesscrub of een moussescrub, en je kunt je lichaam ook scrubben met een speciale scrubhandschoen. In grote lijnen is het resultaat bij elke methode hetzelfde: je verwijdert dode huidcellen van de bovenste huidlaag.

Garra Rufa-behandeling voor je voeten

Deze behandeling is speciaal voor je voeten. Hierbij worden de afgestorven huidcellen door kleine visjes (de garra rufa) opgegeten. Verschillende schoonheidsinstituten bieden zo’n behandeling aan.

Scrub voor je gezicht

Als je je gezicht wilt scrubben, let dan goed op dat je een scrub gebruikt die niet te grofkorrelig is en waarvan de deeltjes niet te hard aan voelen. Dat zou je huid kunnen beschadigen. Gebruik een scrubcrème of een scrub die met water zacht vloeibaar wordt.

De scrub van Feeling Goods is geschikt voor gezicht en lichaam.