Body & handbalsem ‘in de picture’

Graag geven we jou wat meer achtergrondinfo over een van onze bestsellers in ons assortiment: de body & handbalsem. Met deze informatie begrijp je beter hoe de verschillende ingrediënten werken en wat de body & handbalsem voor jouw huid kan doen.

Jouw huid

De huid houdt zich van nature soepel en veerkrachtig door talg en sebum (huidvet) te produceren. Dat bestaat voornamelijk uit vetzuren, water en triglyceriden.

Welke stoffen uit de natuur komen overeen met huidvet?

In de eerste plaats heeft een groot aantal natuurlijke oliën dezelfde eigenschappen als natuurlijk huidvet want ze bestaan uit vergelijkbare vetzuren en triglyceriden.
Een weetje: Jojobaolie is de olie met de grootste overeenkomst met huidvet en wordt dan ook heel makkelijk door de huid opgenomen. 

Wat doet de body & handbalsem voor jouw huid?

De body & handbalsem heeft een veelzijdige werking vanwege de grote variatie aan ingrediënten. De crème kan de verstoorde balans van de huid weer herstellen.

Welke ingrediënten in de body & handbalsem zorgen daarvoor?

Sheabutter: Butyrospermum Parkii wordt verkregen uit de pitten van de Karitéboom, die groeit in  West- Afrika. De pitten lijken op paardenkastanje en bevatten 45-48% vet, wat gelijk is aan huidvet, 10% eiwit en 25 -30% koolhydraten. Zeer huidvetverwant, ontstekingsremmend, vochtinbrengend, beschermt tegen uitdrogen, maakt de huid heel zacht.
Sheaboter-Feeling Goods

Paardenstaart: Equisetum Arvense
De plant komt in heel Europa voor en een belangrijke eigenschap van paardenstaart is dat het in staat is om vocht vast te houden. Bovendien bevat het enorm veel selenium, wat erg gezond is voor huid, haar en nagels. Ook is het ontstekingsremmend, stimuleert het de stofwisseling en doorbloeding, verstevigt het de huid en maakt deze soepel.
Equisetum-Paardenstaart-Feeling Goods

Smeerwortel – Symphytum Officinale
Smeerwortel-extract is wondhelend, bevordert de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels (gaat littekenvorming tegen), samentrekkend, verzachtend, ontstekingswerend en bevat een natuurlijke allantoïne die de celdeling stimuleert als de huid beschadigd is, zodat het weefsel kan herstellen.
Smeerwortel-Feeling Goods

Smalle weegbree: Plantago Lanceolata
Het extract wordt uit de bladeren van de plant gewonnen en bevat vitamine A, C en K. Het is bovendien antibacterieel, jeukwerend en schimmelwerend en ontstekingsremmend. Komt vooral voor in West-Europa.

Smalle weegbree-Feeling Goods

Calendula-olie: Calendula officinalis 
Dit is een olie die wordt geproduceerd uit de bloemen van de Goudsbloem. De goudsbloem behoort tot de familie Asteraceae en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa. Tegenwoordig worden deze bloemen voornamelijk gekweekt in Midden- en Zuid-Europa, West-Azië en de Verenigde Staten. Oude Egyptenaren vereerden de goudsbloem omwille van haar vermeende verjongende eigenschappen. Calendulaolie heeft een genezende werking, is ontsmettend, ontstekingsremmend en verwijdert de overtollige hoornlaag, verzacht de huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Calendula-Feeling Goods

Kokosolie: Cocos Nucifera Oil
Kokosolie is een olie die niet alleen je huid verzacht, maar ook tegen beschadiging beschermt, genezing bevordert en de huid een jeugdigere en gezondere uitstraling geeft. Het helpt bindweefsel sterk en soepel te houden, zodat de huid niet uitzakt en verrimpelt.
Kokosolie-Feeling Goods

Jojoba olie: Simmondsia Chinensis Seed Oil
Atirimpel, vochtinbrengend, maakt de huid zacht en glad, reguleert de talgafgifte.
Jojobaolie-Feeling Goods

Amandelolie: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Verzachtend, rijk aan vit A, B, D en E en onverzadigde vetzuren en mineralen. Reguleert het vochtgehalte van de huid, vermindert huidirritaties, stimuleert de doorbloeding van de huid.

Amandelolie-Feeling Goods

Avocado olie: Persea Gratissima Oil
Hydrateert en voorkomt uitdroging en schraalheid van de huid. Heeft een SPF-factor van 7. Is rijk aan vitamine A, B, C en E, aminozuren en begeleidingsstoffen. Wordt gemakkelijk door de huid opgenomen.

Avocado-olie-Feeling Goods

Aloe vera: Aloe Barbadensis Leaf Extract
Werkt hydraterend, kalmerend en ontstekingsremmend voor de huid. Bevordert herstel van aangedane huid, verzachtend en kalmeert jeuk.

Aloe-vera-Feeling Goods

Wat kun je verwachten bij dagelijks gebruik van de body & handbalsem van Feeling Goods?

Als je dagelijks dun smeert, dan zal de huid zacht en soepel worden en help je de huid de natuurlijke balans vast te houden.