5 tips tegen een droge huid in de wintermaanden

In een van onze vorige blogs heb je al kunnen lezen hoe je in de winter je droge huid kunt herstellen met een natuurlijke body scrub. Maar er zijn meer manieren om af te rekenen met een droge huid met behulp van natuurlijke huidverzorging. Een droge huid tijdens koudere periodes ontstaat vooral door het grote temperatuurverschil van binnen naar buiten, maar ook door de extreem droge lucht waar je binnen in leeft. Wil je weten hoe je kunt afrekenen met die eeuwige droge benen en droge ellebogen in de wintermaanden? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Vijf natuurlijke huidverzorgingstips

  1. Een droge lucht in huis zorgt voor een droge huid: hang daarom vochtbakjes aan je verwarming of leg er een natte theedoek op. Een effectievere manier is een luchtbevochtiger, maar dit is wel prijzig.
  2. Niets is lekkerder dan lang en heet douchen of badderen als het buiten koud is. Toch is het beter om dit te vermijden: onze doucherituelen zijn namelijk de grootste oorzaak van een droge huid.
  3. Het is aan te raden om voor het reinigen van je gezicht producten te gebruiken waaraan wat olie is toegevoegd. Dit voorkomt dat je de huid van je gezicht uitdroogt.
  4. En misschien wel de belangrijkste tip: blijf smeren! In koudere periodes is twee keer per dag smeren echt niet voldoende. Onze tip is om op meerdere plaatsen in huis een natuurlijke crème neer te zetten, zodat je minder makkelijk kunt vergeten om steeds te smeren: na het handen wassen en na het douchen enzovoort. Het beste moment om dit te doen is als de huid nog een beetje vochtig is.
  5. Verzorg ook je gezicht met een goede, natuurlijke, vochtinbrengende crème, en neem af en toe een extra serum in de vorm van een gezichtscrème of gezichtsolie, zodat je huid niet meer trekkerig aanvoelt.

Heb jij natuurlijke verzorgingsproducten in de kast staan?

Wil je jouw huid ook op een goede manier verzorgen in de winter? Dan is het aan te raden om producten te kopen waar de volgende ingrediënten in zitten: sheaboter, glycerine, aloë vera en ceramiden. Deze houden de huid soepel en glad.
Producten waar deze ingrediënten in zitten, werken goed tegen een droge huid, maar verstoppen je poriën niet!

Meer weten over natuurlijke huidverzorging?

Wil je ook graag je huid verzorgen met natuurlijke huidverzorgingsproducten voor een gezonde en zachte huid? Neem dan eens een kijkje in de Feeling Goods webshop en reken af met een droge huid met de heerlijkste natuurlijke verzorgingsproducten. Probeer ook eens onze natuurlijke body & handbalsem; een heerlijke rijke en zachte balsem voor je hele lichaam. Gegarandeerd weg met de jeuk!