Skinroutine gezichtsverzorging

Heb jij ook je vaste skinroutine?

En weet jij waar je op moet letten bij het verzorgen van je gezichtshuid? 
We laten je een paar belangrijke stappen in je verzorgingsroutine zien.

Reinigen

De basis van een goede gezichtsverzorging is de reiniging. Zo blijft je gezicht schoon, mooi en stralend.

Hoe vaak reinig je je gezicht?

Het reinigen van je gezicht doe je twee keer per dag: ‘s ochtends na het opstaan en ‘s avonds voordat je gaat slapen. Gedurende de dag komt er heel wat vuil en stof vanuit de lucht op je huid terecht en kunnen de poriën gaan verstoppen. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan en kan je huid er vaal uit gaan zien. Door een goede reiniging  wordt ook het verouderingsproces van je huid afgeremd.

Reinigingsgel

Voor de normale, gecombineerde en de wat vettere huid is reinigen met een zachte gel en wat water aan te raden. Gebruik een washandje om de gel weer te verwijderen en spoel je huid na met water.

Reinigingsmilk

Reinigingsmilk is voor de normale tot drogere huid heel geschikt. Je kunt de milk ook goed gebruiken om je make-up te verwijderen. Breng met de vingertoppen wat milk aan op je huid en masseer dat langzaam in. Verwijder de milk met een biologisch wasbaar wattenschijfje op basis van bijvoorbeeld bamboe.

Gezichtslotion

Een gezichtslotion reinigt, verfrist en verkoelt, en zorgt voor een natuurlijke doorbloeding van de huid. Met deze laatste stap van de reiniging verwijder je de overgebleven restjes vuil van je huid en herstel je de ph-balans van je huid. Een lotion is geschikt voor alle huidtypen.

Dieptereiniging een tot twee keer per week

Bij een dieptereiniging reinig je je huid tot in de poriën. Gebruik een natuurlijke scrub die heel zacht is en je huid niet kan irriteren of beschadigen. Afhankelijk van je huidtype kun je een paar keer per week (of een of twee keer per maand bij een gevoelige huid) je huid scrubben. Met scrubben verwijder je alle dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding van je huid. Het resultaat is een hele gladde huid. Vermijd met scrubben altijd de tere delen van het gezicht onder de ogen.

Hydrateer met een natuurlijke dag- en/of nachtcrème

Een goede gezichtscrème hydrateert en beschermt je huid voor invloeden van buitenaf. Afhankelijk van wat je huid nodig heeft kies je een passende crème.
Heb je nog een heel jonge huid dan kies je voor een hydraterende en verzorgende dag- en/of nachtcrème.
Bij een wat rijpere en drogere huid past een meer voedende crème met een extra uva-bescherming en antioxydanten. Voor een hele gevoelige huid kun je het beste kiezen voor een crème die vrij is van allergene stoffen die de huid kunnen irriteren, maar die wel verzacht en verzorgt.

Herstellend gezichtsmasker

Voor extra verzorging kun je een of twee keer per week een herstellend gezichtsmasker gebruiken., Dat geeft een extra boost aan een vermoeide huid. Sommige maskers kun je in plaats van je nachtcrème gebruiken en je kunt er ook mee gaan slapen. De volgende dag voelt je huid dan zijdezacht aan.

Meer tips over verzorgingsroutine van je huid?
Ga naar onze blogs:

https://www.feelinggoods.nl/5-tips-voor-een-stralende-en-gezonde-huid/
https://www.feelinggoods.nl/verzorgingsroutine-van-je-lippen/
https://www.feelinggoods.nl/je-huid-verzorgen-van-binnenuit-hoe-doe-je-dat/